DE VERHALEN DIE ER TOE DOEN

Een bijzondere bouwmarkt

De eerste Nederlandse bouwmarkt zag in 1967 het levenslicht. Voor die tijd werd elke klus in- en om het huis uitgevoerd door een aannemer. Mensen die zélf aan hun huis klusten waren een grote uitzondering. Het waren vakmensen als timmermannen, metselaars, loodgieters en glaszetters die ervoor zorgen dat ons huizen in goede staat bleven, of weer werden gebracht. De komst van die eerste bouwmarkten zorgen er eind jaren zestig voor dat de mogelijkheden voor mensen die zelf de handen uit de mouwen konden en wilden steken behoorlijk uitgebreid. Door die nieuwe mogelijkheden die onder handbereik van de klussende Nederlander werden gebracht zijn we in de loop der jaren ontwikkeld tot een trots volkje van doe-het-zelvers. Natuurlijk, de aannemers zitten niet op hun handen: veel mensen hebben geen zin om zelf te klussen, kunnen het simpelweg niet of kijken tegen een grote klus aan waarvoor professionele hulp noodzakelijk is.

Anno 2020 staan aan de rand van elk Nederlands dorp of stad vele bouwmarkten. De assortimenten zijn enorm. Voor elke klus is er hulp te vinden in de vorm van -in kleding van de betreffende bouwmarkt gehulde- specialisten. Wanneer je zelf iets niet kunt vinden in de goedgeordende schappen, of je hebt een tip nodig voor de klus die je aan wilt pakken, spreek je een van deze bekwame medewerkers aan. Hulp ligt om de hoek, maar alles is ingericht om de meeste klussen helemaal zelf aan te pakken. En precies op dat principe is het idee van de Sociale Bouwmarkt gebaseerd.

Met ons project ‘De Sociale Bouwmarkt’ werken we toe naar een omgeving waar inwoners met een hulpvraag zelf direct een oplossing kunnen vinden en regelen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we als inwoners van Noardeast- Fryslân en Dantumadiel op een fijne manier kunnen ‘doe-het-zelven’? Want iedereen kan in zijn of haar leven zomaar ineens voor problemen of vragen komen te staan en niet weten wat te doen. Je kunt te maken krijgen met tegenslag of gewoon domme pech. Financiële zorgen, een echtscheiding, de opvoeding van je kinderen, gedoe met je werkgever, eenzaamheid.…of je tobt bijvoorbeeld met dementerende ouders of de zorg voor een kind met een beperking. Vroeg of laat ga je op zoek naar hulp en ondersteuning; een passend antwoord op jouw vraag of een oplossing voor het probleem.. Waar kun je dan terecht? En wat is er allemaal voor jou beschikbaar? Is dat wel precies wat je zoekt of nodig hebt?

Wanneer je hulp en antwoorden nodig hebt is het vinden van een overzicht (zoals in de bouwmarkt) vaak erg lastig. Wij willen een Sociale Bouwmarkt gaan inrichten waar iedereen terecht kan voor ‘producten’ op het gebied van zorg en ondersteuning. Zorg en ondersteuning die goed past bij de inwoners van Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Makkelijk vindbaar, overzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk. Met deskundige mensen in de buurt die helpen bij het kiezen en vinden van de juiste producten. Net als in een echte bouwmarkt waar je op zoek gaat naar de juiste spullen om thuis te kunnen doe-het-zelven.

Wil je meedoen?
Wordt dan onderdeel
van ons bouwteam!

Of je nu een beetje of wat meer tijd wilt besteden aan jouw bouwactiviteiten? Elke vorm van meedoen helpt ons verder. Meld je nu aan bij Erwin om op jouw manier mee te denken en doen.

Erwin Broos

Liever een korte maar krachtige actie:

Stichting de Sociale Bouwmarkt

Aan ons project wordt meegebouwd door Stichting de Sociale Bouwmarkt.

Stichting de Sociale Bouwmarkt heeft de ambitie om met gemeentes in heel Nederland te bouwen aan snelle, heldere en begrijpelijke antwoorden op hulpvragen. De stichting heeft als doel ‘producten’ op het gebied van zorg en ondersteuning overzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk te maken. 

Deel je vragen, opmerkingen en ideeën met Erwin:

FIJN DAT JE MEE WILT DOEN

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Meedoen kan altijd op een manier die bij je past. Of je veel of weinig tijd hebt, het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan, je creatieve geest in wilt zetten om mee te denken of mee wilt helpen met onderzoek? Laat het me weten, dan zorg ik ervoor dat je zo snel mogelijk onderdeel van ons bouwteam wordt!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

FIJN DAT JE IN GESPREK WILT

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Los van het invullen van de enquête -waar we natuurlijk altijd blij mee zijn- nemen we graag de tijd om persoonlijk met je in gesprek te gaan over jouw wensen en ervaringen. Dat doen we natuurlijk op veilige afstand. We horen graag van je, zodat we een afspraak kunnen maken. Tot snel!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Let op...

Het Sociale Bouwmarkt project dat je op het punt staat te gaan bekijken is inmiddels afgerond. Wil je de laatste Bouwmarkt ontwikkelingen ontdekken?
Bezoek dan ons LinkedIn kanaal!