DE VERHALEN DIE ER TOE DOEN

Het bouwproces gaat door!

In september 2020 begonnen de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel -samen met inwoners- aan het bouwproces van de Sociale Bouwmarkt. Met het project de Sociale Bouwmarkt bouwen we samen aan de weg waar onze hulpvragen een begrijpelijke én overzichtelijke route naar hun antwoorden vinden. Afgelopen januari hebben wij de onderzoeksfase afgesloten. Meer dan 1800 inwoners van beide gemeenten hebben gedurende de onderzoeksfase hun wensen, hulpvragen en verhalen met ons gedeeld.

Op basis van alle input is een beeld van de Sociale Bouwmarkt neergezet, dat aansluit op de wensen en behoeften van inwoners. Nu is de tijd aangebroken om samen de volgende stappen te zetten! Het bouwteam heeft sindsdien niet stilgezeten. Op de achtergrond is hard gewerkt om de juiste voorwaarden te creëren, waarop we de Sociale Bouwmarkt ook daadwerkelijk in onze gemeenten gaan neerzetten. Onder inwoners, zorgpartners, politiek én medewerkers van de gemeenten is een breed draagvlak om de ingeslagen weg te vervolgen. Momenteel vindt de uitwerking van het realisatie- en implementatieplan voor de Sociale Bouwmarkt plaats. Hoe kunnen we de uitkomsten van het onderzoek stap voor stap praktisch vormgeven, zodat inwoners de meerwaarde van de Sociale Bouwmarkt zowel persoonlijk- als online kunnen ervaren? De stap die we nu samen zetten, gaat dus over hóe we de Sociale Bouwmarkt in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel gaan neerzetten. En om deze stap goed te zetten, blijven we de handen ineenslaan. Want, bij een oplossing waarvan we allemaal de meerwaarde willen ervaren, zullen we ook allemaal betrokken moeten blijven. Daarom worden er momenteel verschillende klankbordgroepen van inwoners, zorgpartners en medewerkers van de gemeenten samengesteld. Samen met professionals moeten deze klankbordgroepen ervoor zorgen dat we, binnen de stappen die we vanaf nu gaan nemen, alle verschillende perspectieven op een goede manier blijven belichten. Op deze manier is en blijft de Sociale Bouwmarkt de oplossing waar we allemáál beter van worden. De manier waarop we samen met alle doelgroepen invulling geven aan de totstandkoming van onze Sociale Bouwmarkt is daarmee uniek. We doen het écht samen. De gemeenten zijn volledig ondersteunend aan de gemeenschap en dat vraagt om een andere aanpak dan dat we misschien gewend zijn. De energie en ambitie, die we tijdens de onderzoeksfase hebben ontketend, geven we tijdens de implementatiefase een heel mooi en praktisch vervolg. En daar mogen we best een beetje trots op zijn!

Wil je op hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de Sociale Bouwmarkt?
Kijk dan eens verder op deze site. Je vindt hier niet alleen het laatste nieuws, maar ook alle achtergrondinformatie en de uitkomsten van ons onderzoek. Heb je een vraag over, of een idee vóór de Sociale Bouwmarkt? Neem dan via de gegevens onderaan deze pagina contact op met Erwin Broos.

Wil je meedoen?
Wordt dan onderdeel
van ons bouwteam!

Of je nu een beetje of wat meer tijd wilt besteden aan jouw bouwactiviteiten? Elke vorm van meedoen helpt ons verder. Meld je nu aan bij Erwin om op jouw manier mee te denken en doen.

Erwin Broos

Liever een korte maar krachtige actie:

Stichting de Sociale Bouwmarkt

Aan ons project wordt meegebouwd door Stichting de Sociale Bouwmarkt.

Stichting de Sociale Bouwmarkt heeft de ambitie om met gemeentes in heel Nederland te bouwen aan snelle, heldere en begrijpelijke antwoorden op hulpvragen. De stichting heeft als doel ‘producten’ op het gebied van zorg en ondersteuning overzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk te maken. 

Deel je vragen, opmerkingen en ideeën met Erwin:

FIJN DAT JE MEE WILT DOEN

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Meedoen kan altijd op een manier die bij je past. Of je veel of weinig tijd hebt, het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan, je creatieve geest in wilt zetten om mee te denken of mee wilt helpen met onderzoek? Laat het me weten, dan zorg ik ervoor dat je zo snel mogelijk onderdeel van ons bouwteam wordt!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

FIJN DAT JE IN GESPREK WILT

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Los van het invullen van de enquête -waar we natuurlijk altijd blij mee zijn- nemen we graag de tijd om persoonlijk met je in gesprek te gaan over jouw wensen en ervaringen. Dat doen we natuurlijk op veilige afstand. We horen graag van je, zodat we een afspraak kunnen maken. Tot snel!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Let op...

Het Sociale Bouwmarkt project dat je op het punt staat te gaan bekijken is inmiddels afgerond. Wil je de laatste Bouwmarkt ontwikkelingen ontdekken?
Bezoek dan ons LinkedIn kanaal!