DE VERHALEN DIE ER TOE DOEN

In gesprek met Wethouder Kees Wielstra

“Wij zijn één van de weinige gemeenten waar wethouders met 06-nummers op de website staan.” Het waren de woorden die Kees Wielstra – wethouder Zorg en Welzijn – in de gemeente Dantumadiel, trots uitsprak. “Korte lijnen met inwoners, verenigingen en partners is van groot belang voor goed bestuur van een gemeente als eerste overheid”. Kees is, naast wethouder, ook inwoner van deze gemeente. Opgegroeid in Walterswâld en nu woonachtig in Rinsumageast. Samen met zijn vrouw, dochter van zeven en zoon van drie, geniet hij van alles dat deze regio te bieden heeft. “Ik ben echt trots op deze gemeente! De saamhorigheid van de mensen geeft mij energie. Energie om, vanuit mijn rol als wethouder, alles te kunnen geven om het zo goed mogelijk voor de mensen te doen.”

De komst van het project ‘De Sociale Bouwmarkt’ naar gemeente Dantumadiel, valt onder de verantwoordelijkheid van Kees als wethouder van de gemeente. “Ik geloof dat het sociale domein beter kan dan dat het nu is. Als ik soms hoor welke ingewikkelde systemen een (ogenschijnlijk) simpele beschikking soms in de weg zitten, dan gaan me de rillingen over de rug. Het gaat om mensen, mensen die wij écht kunnen helpen! Maar doordat sommige processen zo ingewikkeld en soms zelfs krom zijn, vragen we vaak veel meer tijd en energie van mensen die zorg nodig hebben dan ons lief is. Wij moeten ervoor zorgen dat hulp, die wij kunnen bieden, veel dichter bij de mensen terechtkomt. Ik geloof dat veel mensen genoeg capaciteiten hebben om zelf goede keuzes te maken, als het gaat om de beste hulp of zorg. En ook kwetsbaren hebben vaak een goed netwerk die hen kan voorzien van goede adviezen. We moeten als gemeente vertrouwen uitstralen, dat we vertrouwen hebben in onze inwoners.”

Een inwoner met behoorlijke verlammingsverschijnselen die er meer dan een jaar over doet om een gehandicaptenparkeerkaart te krijgen omdat ze geen boodschappen meer kan doen. Ouders van een meervoudig gehandicapt kind die aangeven dat ze bijna 20 uur per week bezig zijn met alle administratieve rompslomp die bij de zorg voor hun kind komt kijken, terwijl ze hele andere zorgen aan hun hoofd hebben dan papier. Het zijn de verhalen waardoor Kees vastberaden is het sociale domein te verbeteren. “Ik wil dat inwoners zelf keuzes mogen maken in de zorg en hulp, die het beste is voor hen. En dat op een manier die echt bij hen past: kostenbewust en verantwoord, maar ook snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Wil je meedoen?
Wordt dan onderdeel
van ons bouwteam!

Of je nu een beetje of wat meer tijd wilt besteden aan jouw bouwactiviteiten? Elke vorm van meedoen helpt ons verder. Meld je nu aan bij Erwin om op jouw manier mee te denken en doen.

Erwin Broos

Liever een korte maar krachtige actie:

Stichting de Sociale Bouwmarkt

Aan ons project wordt meegebouwd door Stichting de Sociale Bouwmarkt.

Stichting de Sociale Bouwmarkt heeft de ambitie om met gemeentes in heel Nederland te bouwen aan snelle, heldere en begrijpelijke antwoorden op hulpvragen. De stichting heeft als doel ‘producten’ op het gebied van zorg en ondersteuning overzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk te maken. 

Deel je vragen, opmerkingen en ideeën met Erwin:

FIJN DAT JE MEE WILT DOEN

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Meedoen kan altijd op een manier die bij je past. Of je veel of weinig tijd hebt, het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan, je creatieve geest in wilt zetten om mee te denken of mee wilt helpen met onderzoek? Laat het me weten, dan zorg ik ervoor dat je zo snel mogelijk onderdeel van ons bouwteam wordt!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

FIJN DAT JE IN GESPREK WILT

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Los van het invullen van de enquête -waar we natuurlijk altijd blij mee zijn- nemen we graag de tijd om persoonlijk met je in gesprek te gaan over jouw wensen en ervaringen. Dat doen we natuurlijk op veilige afstand. We horen graag van je, zodat we een afspraak kunnen maken. Tot snel!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Let op...

Het Sociale Bouwmarkt project dat je op het punt staat te gaan bekijken is inmiddels afgerond. Wil je de laatste Bouwmarkt ontwikkelingen ontdekken?
Bezoek dan ons LinkedIn kanaal!