DE VERHALEN DIE ER TOE DOEN

Verhalen van inwoners ophalen om beleid te maken’

Het project ‘De Sociale Bouwmarkt’ is al een tijdje actief, daarom is het de hoogste tijd om wethouder Jouke Douwe de Vries van gemeente Noardeast-Fryslân te vragen naar zijn kijk op het sociaal domein en de rol van de inwoners daarin.
We spreken Jouke Douwe in het adembenemende Dokkumer Stadhuis. “Het is een luxepositie dat ik elke dag op de fiets naar mijn werk kan” vertelt wethouder – Sociaal Domein en Onderwijs – Jouke Douwe de Vries vol trots.

Jouke Douwe is nu zo’n twee jaar wethouder in gemeente Noardeast-Fryslân. “Wat ik hiervoor gedaan heb? Ik ben eigenlijk een onderwijsman met liefde voor politiek en PR. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende onderwijsinstellingen en in tussentijd heb ik al verschillende rollen vervuld binnen de lokale politiek. Een prachtige combinatie, als je het mij vraagt.” De wisselwerking tussen beleid en praktijk is er één die Jouke Douwe het liefst zo veel mogelijk inzet. “Bij de visie rondom het armoedebeleid hebben we een groep ervaringsdeskundigen uitgenodigd om met ons mee te praten en datzelfde hebben we bij onze regenboog gemeenschap gedaan. Beleid maak je samen met de inwoners en dat is ook precies waarom ik zo enthousiast ben over ‘De Sociale Bouwmarkt’!”

In de politiek zijn bezuinigingen vaak het motief van verandering. Een verkeerde volgorde aldus Jouke Douwe: “Innoveren en daarmee soms investeren, is bij uitstek dé manier om verbetering te realiseren. En als je dat op een slimme manier doet, levert die innovatie een bezuiniging op. Maar dat is nooit het eerste motief, wat mij betreft. We proberen het altijd nóg beter te regelen voor onze inwoners. Als inwoner én wethouder zou ik het prachtig vinden dat er in onze gemeente een plek zou komen waar mensen met een hulpvraag zelf hun antwoord kunnen vinden. Dat ze de keuze voor hulp of ondersteuning kunnen baseren op factoren als kwaliteit, functionaliteit en prijs. Zelf de regie pakken, met waar gewenst een beetje hulp of sturing.”

Voor Jouke Douwe mag de tijd, waarin inwoners nog meer zeggenschap krijgen, snel aanbreken. “Ik geloof in de kennis en kundigheid van de inwoners. Wij kunnen dan als gemeente een andere rol aannemen en zo de inwoners in hun kracht zetten.
Ik ben er klaar voor!

Wil je meedoen?
Wordt dan onderdeel
van ons bouwteam!

Of je nu een beetje of wat meer tijd wilt besteden aan jouw bouwactiviteiten? Elke vorm van meedoen helpt ons verder. Meld je nu aan bij Erwin om op jouw manier mee te denken en doen.

Erwin Broos

Liever een korte maar krachtige actie:

Stichting de Sociale Bouwmarkt

Aan ons project wordt meegebouwd door Stichting de Sociale Bouwmarkt.

Stichting de Sociale Bouwmarkt heeft de ambitie om met gemeentes in heel Nederland te bouwen aan snelle, heldere en begrijpelijke antwoorden op hulpvragen. De stichting heeft als doel ‘producten’ op het gebied van zorg en ondersteuning overzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk te maken. 

Deel je vragen, opmerkingen en ideeën met Erwin:

FIJN DAT JE MEE WILT DOEN

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Meedoen kan altijd op een manier die bij je past. Of je veel of weinig tijd hebt, het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan, je creatieve geest in wilt zetten om mee te denken of mee wilt helpen met onderzoek? Laat het me weten, dan zorg ik ervoor dat je zo snel mogelijk onderdeel van ons bouwteam wordt!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

FIJN DAT JE IN GESPREK WILT

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Los van het invullen van de enquête -waar we natuurlijk altijd blij mee zijn- nemen we graag de tijd om persoonlijk met je in gesprek te gaan over jouw wensen en ervaringen. Dat doen we natuurlijk op veilige afstand. We horen graag van je, zodat we een afspraak kunnen maken. Tot snel!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Let op...

Het Sociale Bouwmarkt project dat je op het punt staat te gaan bekijken is inmiddels afgerond. Wil je de laatste Bouwmarkt ontwikkelingen ontdekken?
Bezoek dan ons LinkedIn kanaal!