DE VERHALEN DIE ER TOE DOEN

Onze reis naar snelle en begrijpelijke
antwoorden op hulpvragen

Van Anjum naar Zwagersbosch en van Wouterswoude naar Augsbuurt en alles er tussenin. Op twéé dorpen na hebben inwoners uit alle 62 dorpen (en die ene stad ;-)) uit de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel hun steentje bijgedragen aan het onderzoek voor de Sociale Bouwmarkt. We voerden 193 persoonlijke gesprekken en inwoners vulden meer dan 1800 enquêtes in. We bezochten 60 dorpen fysiek, waarbij we de corona-maatregelen voortdurend in acht hielden. Voordat het Bouwteam aan de slag ging met de uitkomsten van het onderzoek, stond één ding al als een paal boven water: de uitdaging die we met z’n allen aan gingen lééft!

Samen bouwen aan de weg waar onze inwoners met een hulpvraag, begrijpelijk én overzichtelijk, de route vinden naar hun antwoord(en)

Nieuwsgierig naar waar het Bouwteam alle plaatsnaambord-selfies nam?
Ontdek op de interactieve kaart die we van onze reis maakten!

Naast de vele gesprekken die we hadden met inwoners, spraken we ook met wethouders, professionals uit het sociale domein en aanbieders van diensten -en producten. Daarnaast heeft het team achter de computer alle extra benodigde informatie verzameld. Zo vulden we tijdens de reis onze rugzak met waardevolle informatie die nodig was om te komen tot een oplossing die ervoor moet zorgen dat antwoorden op hulpvragen snel en begrijpelijk gegeven kunnen worden. En iets eenvoudig maken is soms een hele uitdaging!

Na afloop van de onderzoeksfase puilden de rugzakken van het Bouwteam uit met informatie. De tijd was aangebroken om te analyseren wat we hadden opgehaald. Uit alle informatie kwam een wel hele duidelijke rode draad naar boven, waar we tijdens de volgende fase creatief mee aan de slag gingen. De resultaten van dit proces hebben we samengevat op een speciale landingspagina op deze site waarop we iedereen mee kunnen nemen naar de oplossing die -als het goed is- de vertaling is van de wensen die tijdens de onderzoeksfase door inwoners zijn uitgesproken, We nodigen je uit de resultaten te bekijken en nog één keer met ons mee te denken.
Dat kan in ieder geval tot
18 december 2020. Daarna gaat het Bouwteam even genieten van een welverdiende vakantie
om begin januari 2021 de puntjes op de -i- te zetten. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de uitkomsten van het onderzoek, ontdek de oplossingen
en deel je mening. Het kost maar 10 minuten van je tijd

Ik wil meedoen!
Maak mij onderdeel
van het bouwteam.

Meld je aan om onderdeel te worden van het
bouwteam. Je denkt en doet mee aan onze
activiteiten

Erwin Broos

Liever een korte maar krachtige actie:

Contact & Meer over de stichting

Dit project is uitgevoerd door Stichting de Sociale Bouwmarkt.

Stichting de Sociale Bouwmarkt heeft de ambitie om met gemeentes in heel Nederland te bouwen aan snelle, heldere en begrijpelijke antwoorden op hulpvragen. De stichting heeft als doel ‘producten’ op het gebied van zorg en ondersteuning overzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk te maken. 

Voor vragen, opmerkingen & ideeën:

FIJN DAT JE MEE WILT DOEN

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Meedoen kan altijd op een manier die bij je past. Of je veel of weinig tijd hebt, het leuk vindt om met mensen in gesprek te gaan, je creatieve geest in wilt zetten om mee te denken of mee wilt helpen met onderzoek? Laat het me weten, dan zorg ik ervoor dat je zo snel mogelijk onderdeel van ons bouwteam wordt!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

FIJN DAT JE IN GESPREK WILT

Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van me!

Los van het invullen van de enquête -waar we natuurlijk altijd blij mee zijn- nemen we graag de tijd om persoonlijk met je in gesprek te gaan over jouw wensen en ervaringen. Dat doen we natuurlijk op veilige afstand. We horen graag van je, zodat we een afspraak kunnen maken. Tot snel!

Erwin Broos

Contactpersoon

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Let op...

Het Sociale Bouwmarkt project dat je op het punt staat te gaan bekijken is inmiddels afgerond. Wil je de laatste Bouwmarkt ontwikkelingen ontdekken?
Bezoek dan ons LinkedIn kanaal!